Marki

Produkt:
Pulsin Izolat białka serwatkowego 250g
Pojemność:
250g
Marka:
Pulsin

Stan: dostępny

Dostawa w ciągu: 24 godziny


79,00zł brutto (VAT 8%)

Pulsin Izolat białka serwatkowego 250g

Optymalna mieszanka białka z serwatki premium, w której znajdziesz mniej tłuszczu i węglowodanów, niż w wielu innych dostępnych na rynku. Zawiera 93 % protein, więc jest świetnym sposobem, by dostarczyć do swojej codziennej diety dodatkowego białka.

 

 

Wszystkie nasze proteiny nie zawierają dodatków smakowych. Dzięki temu możesz dodać je do dowolnych dań: od smoothie czy zup po naleśniki, owsianki i inne potrawy.

Whey Protein Isolate (Izolat białka serwatkowego) z zawartością 93 % protein plasuje się wysoko na rynku odżywek białkowych premium. To produkt wegetariański, wolny od glutenu, bez GMO, wypełniaczy, cukru i słodzików, wyprodukowany przy użyciu mleka od brytyjskich, karmionych trawą krów, które nie dostawały hormonów.

 

Produkt naturalny, bezsmakowy i pozbawiony dodatków. Dzięki temu możesz samodzielnie tworzyć własne przepisy i smaki. Świetny dodatek do smoothie, owsianki, soków i twoich ulubionych potraw. Już jedna porcja stanowi solidną dawkę białka potrzebnego w twojej codziennej diecie.

Sposób użycia: Jednorazową porcję produktu 10 g (2 łyżeczki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego shaker-a lub miksera. Stosować 1-3 porcje dziennie.

Informacja dla alergików: białka wytwarzane są w fabryce, w której wykorzystuje się orzechy i orzeszki ziemne.

Składniki: Izolat białka serwatkowego (mleko), lecytyna sojowa (soja).

 

 Wartość Odżywcza

W  10g

W 100g  

Wartość energetyczna 

161kJ
38kcal

1610kJ
385kcal

Tłuszcze 
w tym nasycone

0.0g
0.0g

0.3g
0.1g

Węglowodany 
w tym cukry

0.3g
0.3g

2.5g
2.5g

Błonnik

0.0g

0.0g

Białko

9.3g

93.0g

Sól

0.05g

0.50g

 

Aminokwasy                    w 100g


Alanina                            4.7 

Arginina                           2.0

Kwas asparaginowy          10.2

Cysteina                         2.0

Kwas glutaminowy           16.8

Glicyna                           1.3

Histydyna                       1.6

Izoleucyna*                      6.0

Leucyna*                         9.9

Lizyna                             8.9

Metionina                        2.0

Fenyloalanina                   2.8

Prolina                             5.1

Seryna                             4.3

Treonina                           6.2

Tryptofan                         1.3

Tyrozyna                          2.4

Walina*                           5.5

(*=BCAA)