Marki

Produkt:
Pulsin Koncentrat białka serwatkowego 250g
Pojemność:
250g
Marka:
Pulsin

Stan: dostępny

Dostawa w ciągu: 24 godziny


59,00zł brutto (VAT 8%)

Pulsin Koncentrat białka serwatkowego 250g

Świetnej jakości białko premium zawierające idealną do spożycia po ćwiczeniach mieszankę protein, tłuszczu i węglowodanów. 82 % zawartości białka sprawia, że to idealny wybór za każdym razem, gdy ćwiczysz.

 

 

Wszystkie nasze  proteiny nie zawierają dodatków smakowych. Dzięki temu możesz dodać je do dowolnych dań: od smoothie czy zupy po naleśniki, owsianki i inne potrawy.

 

Koncentrat białka serwatkowego marki Pulsin to białko premium wysokiej jakości. Zawiera 82 % białka, przez co ten  koncentrat białka serwatkowego to doskonałe proporcje białka, tłuszczu i węglowodanów dla bardziej gęstej i kremowej konsystencji. Idealny po wysiłku lub jako szybki sposób na uzupełnienie białka w ciągu dnia. Zawiera wszystkie niezbędne kwasy tłuszczowe, jakich potrzebuje twoje ciało.

 

To produkt wegetariański, wolny od glutenu, bez GMO, wypełniaczy, cukru i słodzików, wyprodukowany przy użyciu mleka od brytyjskich, karmionych trawą krów, które nie dostawały hormonów.

Sposób użycia: Jednorazową porcję produktu  10 g (2 łyżeczki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego shaker-a lub miksera. Stosować 1-3 porcje dziennie. 

Informacja dla alergików: białka wytwarzane są w fabryce, w której wykorzystuje się orzechy i orzeszki ziemne.

Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (mleko), lecytyna sojowa (soja).

 

 Wartość Odżywcza

W  10g

W 100g  

Wartość energetyczna 

172kJ
41kcal

1722kJ
412kcal

Tłuszcze 
w tym nasycone

0.8g
0.3g

7.5g
2.5g

Węglowodany 
w tym cukry

0.4g
0.4g

4.0g
4.0g

Błonnik

0.0g

0.0g

Białko

8.2g

82.0g

Sól

0.04g

0.38g

 

Aminokwasy               w 100g


Alanina                          4.1 

Arginina                         1.7

Kwas asparaginowy         9.0

Cysteina                         1.8

Kwas glutaminowy          14.8

Glicyna                          1.1

Histydyna                       1.4

Izoleucyna*                     5.2

Leucyna*                        8.7

Lizyna                            7.9

Metionina                        1.8

Fenyloalanina                  2.5

Prolina                           4.5

Seryna                           3.8

Treonina                         5.5

Tryptofan                        1.1

Tyrozyna                        2.1

Walina*                         4.8

(*=BCAA)