Marki

Produkt:
Pulsin Koncentrat białka serwatkowego BIO 250g
Pojemność:
250g
Marka:
Pulsin

Stan: dostępny

Dostawa w ciągu: 24 godziny


99,00zł brutto (VAT 8%)

Pulsin Koncentrat białka serwatkowego BIO 250g

Białko w proszku zawierające 75 % protein, posiadające ekologiczny certyfikat to świetny wybór dla osób, które szukają naturalnych, ekologicznych białek serwatkowych.

 

 

Wszystkie nasze proteiny  nie zawierają dodatków smakowych. Dzięki temu możesz dodać je do dowolnych dań: od smoothie czy zup po naleśniki, owsianki i inne potrawy.

 

Koncentrat białka serwatkowego BIO zawiera 75 % białka, więc jest produktem premium a do tego wegetariańskim, bezglutenowym, bez GMO, bez dodatku wypełniaczy, cukru i słodzików a do tego pochodzi od europejskich krów nie karmionych hormonami.

Produkt naturalny, bezsmakowy i pozbawiony dodatków. Dzięki temu możesz samodzielnie tworzyć własne przepisy i smaki. Świetny dodatek do smoothie, owsianki, soków i twoich ulubionych potraw. Już jedna porcja stanowi solidną dawkę białka potrzebnego w twojej codziennej diecie.

 

Jesteśmy szczególnie dumni z tego wyróżnionego certyfikatem ekologicznym produktu, bo poza tym, że zawiera wszystkie niezbędne ciału aminokwasy, to stworzono go etycznie i odpowiedzialnie, bez chodzenia na jakiekolwiek kompromisy w sprawie jakości.

 

Sposób użycia: Jednorazową porcję produktu – 10 g (2 łyżeczki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka roślinnego, używając do tego shaker-alub miksera. Stosować 1-3 porcje dziennie.

Informacja dla alergików: białka wytwarzane są w fabryce, w której wykorzystuje się orzechy i orzeszki ziemne.

Jednostka certyfikująca BIOEKSPERT PL-EKO-04

 

Składniki: Koncetrant białka serwatkowego* (mleko).

*produkt rolnictwa ekologicznego

 

 Wartość Odżywcza

W  10g

W 100g  

Wartość energetyczna 

151.1kJ
36.1kcal

 1511kJ
 361kcal

Tłuszcze 
w tym nasycone

0.4g
0.24g

4.0g
2.4g

Węglowodany 
w tym cukry

0.54g
0.55g

5.4g
5.5g

Błonnik

0.0g

0.0g

Białko

7.55g

75.5g

Sól

0.21g

2.1g

 

Aminokwasy               w 100g


Alanina                          3.5 

Arginina                         2.7

Kwas asparaginowy           8.3

Cysteina                         1.4

Kwas glutaminowy           12.8

Glicyna                          1.5

Histydyna                       1.4

Izoleucyna*                     4.2

Leucyna*                        9.3

Lizyna                           7.1

Metionina                       1.7

Fenyloalanina                 2.6

Prolina                          3.9

Seryna                          4.2

Treonina                        3.9

Tryptofan                       2.2

Tyrozyna                       2.9

Walina*                         3.9

(*=BCAA)