Marki

Produkt:
GR Maca BIO w proszku 150g
Pojemność:
150g

Dostawa w ciągu: 24 godziny


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny


39,00zł brutto (VAT 5%)

GR Maca BIO w proszku 150g

Maca to roślina, która pochodzi z Peru. Od wieków wykorzystywano ją w celu wzmocnienia siły, wytrzymałości i libido.  Maca jest bogata w substancje odżywcze. Do wyprodukowania   1 kg korzenia maca w proszku 5:1 wykorzystano ponad 5 kg korzenia maca.

Maca pochodzi z peruwiańskich Andów i rośnie na wysokości ponad 4000 m n.p.m. Legenda głosi, że korzeń maca spożywali wojownicy Inków przed bitwą, aby zwiększyć siłę.

Maca w proszku firmy Green Origins to połączenie odmiany czerwonej, żółtej, fioletowej i czarnej w równych proporcjach, które dostarczają wiele substancji odżywczych.

 

Produkcja

Maca w produkcie firmy Green Origins jest uprawiana w Peru na wysokości ponad 4000 m. Okres wegetacyjny wynosi 8 miesięcy, kiedy maca może osiągnąć najwyższy poziom substancji odżywczych.  Następnie jest poddawana suszeniu na otwartym powietrzu przez okres 3 miesięcy, czyszczona i cięta na kawałki. W kolejnym etapie maca jest poddana procesowi, który rozkłada skrobię, sprawiając, że substancje odżywcze są lepiej wchłaniane przez organizm.

Istnieje kilka odmian korzenia maca, które różnią się kolorem. Maca może być kremowa, zielona, czerwona, fioletowa, szara lub czarna. Zawierają one przeważnie te same substancje odżywcze, ale zawierają także różne fitoskładniki. Dlatego maca w proszku firmy Green Origins to połączenie 4 odmian czerwonej, żółtej, fioletowej i czarnej w równych proporcjach.

Pochodzenie

Maca w produkcie firmy Green Origins jest uprawiana w peruwiańskich Andach na dużych wysokościach. Są to rodzime tereny upraw maca, otaczane wielkim szacunkiem przez mieszkańców.

Mieszkańcy Peru wykorzystują prawie każdą część rośliny. Legenda głosi, że korzeń maca spożywali wojownicy Inków przed bitwą, aby zwiększyć siłę. Od wieków wykorzystywano ją w celu wzmocnienia siły, wytrzymałości i libido.

Przepis: 

Dyniowy mus

Składniki:

  • 1 łyżka korzenia maca w proszku
  • pół słodkiej dyni (bez skórki, pestek, startej na tarce)
  • 8 miękkich, ekologicznych daktyli
  • 1 banan
  • 63 ml dowolnego mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka zmielonego imbiru
  • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 2 łyżki masła orzechowego - zalecamy migdałowe

 

Przygotowanie:

  • Zmiksuj dynię na pastę.
  • Dodaj pozostałe składniki i miksuj na wysokich obrotach.
  • Przelej do szklanek i włóż do lodówki na 5 godzin.
  • Opcjonalnie: podawaj z bitą śmietaną kokosową.
Składniki: Ekologiczna Maca w proszku